Мерекелік Пасха
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Өнімдер: 0,5 литр қайнатылған сиыр сүті, 200 г. Мейіз, 100 г. Спирт ашытқысы, 0,5 кг. Қант, 6 тауық жұмыртқасы, ванилин, пышақтың ұшындағы тұз, 1 пакет маргарин (250 г.), Ұн (қанша алады).
Сипаттамасы Дайындау: Ашытқыны ыдысқа ұсақтап, үстіне жылы қайнатылған сүтті құйып, жақсылап ашыту үшін аздап (1 шай қасық) қант қосыңыз. Жылы жерге қойыңыз. Ашытқы қолайлы болған кезде ұнды қосып, қамырды құймақ сияқты илеңіз. Қамырды жылы жерде 30 минутқа қалдырыңыз. Қамырды қасықпен жақсылап араластырып, тағы 30 минутқа қалдырыңыз. Жұмыртқаны қантпен шайқаңыз, еріген маргаринді қосып, қамыр илеңіз. Қамыр жұмсақ болуы үшін қанша ұн қажет болса, сонша. Қамырды жылы жерде тағы бір сағатқа қалдырыңыз. Пісірер алдында мейізді қосыңыз. Маймен немесе күнбағыс майымен мол майланған қалыптарға салыңыз. 250 - 280 градус температурада 50 - 60 минут пісіріңіз. Декорация: Бір ақуызды 1/2 кесе қантпен немесе қант ұнтағымен араластырыңыз. Жылдамдату үшін алдымен қантсыз ақуызды шайқаңыз, содан кейін көбікке қантты (ұнтақ) қосыңыз. Үстіне түрлі-түсті карамель немесе боялған тары себіңіз.