Пасха қояндары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: қамырға - 600 г ұн, 4,0 г ашытқы, 1/4 л сүт, 100 г май, 2 жұмыртқа, бір шымшым тұз, 60 г қант, жарты лимон қабығы, әрлеу үшін - 1 ақуыз, 1 сарысы, бадам. Дайындау тәсілі. Ұнды қамыр илейтін кастрюльге електен өткізіп, ортасында құдық жасаңыз. Ашытқыны сол жерге салып, қант, май және ұнмен араластырыңыз. Қамырды сүлгімен жауып, жақындай беріңіз. Осы уақытта картоннан қояндардың шаблондарын жасаңыз. Тақтаға қалыңдығы 1 сантиметр қамырды жайып, қояндарды кесіңіз. Оларды пісірме табаққа салыңыз да, жұмыртқаның сарысымен майлаңыз. Қояндарды жақындау үшін тағы 15 минутқа қалдырыңыз. 210 градус температурада 15-20 минут пісіріңіз. Жұмыртқаның ағын қантпен шайқаңыз және осымен қояндарыңызды безендіріңіз.