Грециядан келген ұялар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ал мұндай өте дәмді және әдемі себеттер Грецияда Пасхада пісіріледі. Гректер әр себеттің ортасына түрлі-түсті Пасха жұмыртқасын салып, достарына береді. Қажетті: 500 г ұн, 40 г ашытқы, 1/4 литр сүт, 50 г май, 1 жұмыртқа, бір шымшым тұз, сарысы, науаны майлау үшін май. Дайындау тәсілі. Ұнды електен өткізіп, ортасынан тесік жасап, оған ашытқыны ұсақтап, аздап қант, сүт және ұн қосып араластырыңыз, сосын қамырды илеңіз. Оны 15-20 минутқа қойыңыз. Содан кейін еріген сары майды, жұмыртқаны, тұзды және қантты қосып, қамыр илейміз. Қамырды жақсылап илеңіз, ол қолдың артында қалғанша. Қамырды жайып, оны кішкене жолақтарға кесіңіз. Олардың екеуін алыңыз да, ұзындығы 30 см спиралды бұраңыз, содан кейін оны сақинаға айналдырыңыз. Ұяларды маймен майланған пісірме табаққа салыңыз, 15 минут көтеріңіз және 200 градус температурада 20 минут пісіріңіз.