Бриош
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ыстық күйінде ұсыныңыз. (18-24 бриош шығады). 1 пакет сығылған ашытқы 1/2 кесе жылы су 4 кесе еленген ұн 1 шай қасық тұз 2 ас қасық түйіршіктелген қант 1 стакан жұмсартылған сары май 6 ірі жұмыртқа 1 жұмыртқаның сарысы Ашытқыны суда 5 минут жұмсартыңыз. 1 кесе ұнды тегіс болғанша араластырыңыз. Үлкен ыдысқа салыңыз, жылы сумен жабыңыз және массасы екі есе ұлғайғанша және қамыр шары суда қалқып кеткенше бір жарым сағатқа жылы жерге қойыңыз. Басқа ыдыста қалған ұнды алынған қамырмен және тұзбен, қантпен және сары майдың жартысымен жақсылап араластырыңыз. Бұрын ұрып-соққаннан кейін 3 жұмыртқа қосыңыз. Қамырды көлемі екі есе көбейгенше қайтадан қалдырыңыз. Содан кейін оны жақсылап илеңіз, одан шар жасап, майланған ыдысқа салыңыз. Ыдысты фольгамен жауып, түні бойы салқын жерге қойыңыз. Дайындалған қамырды кесектерге кесіңіз, олар бриош пішіндерін жартысына дейін толтырады. Бұл бөліктерді шар тәрізді етіп орап, майланған қалыптарға салыңыз да, әр шардың жоғарғы жағында көлденеңінен екі ойық жасаңыз. Сондай -ақ, қамырдан кішкене шарлар жасаңыз және әр ойыққа бір -бірден салыңыз. Жабыңыз және көлемін шамамен екі есе арттыру үшін бір сағатқа қалдырыңыз. Тұмшапешті 450 градусқа дейін алдын ала қыздырыңыз, содан кейін әр бриоштың үстіңгі жағын шайқалған сарысымен сүртіңіз де, қызарғанша 15-20 минут пісіріңіз.