Фрицтің наны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Пешті 400 градусқа дейін қыздырыңыз. Пісіруді бастамас бұрын әр нанның жоғарғы жағын сары маймен сүртіңіз. 40-45 минут пісіріңіз. Егер үстіңгі қабық тез қызарып кетсе, нанды фольгамен жабыңыз. Нанды сары маймен, консервіленген жемістермен немесе көкөністермен бірге жылы күйде ұсыныңыз. (екі бөлке нанға). (Бұл рецептті есте сақтаңыз. Арчи Гудвин "Ананы іздеуде" егер Фриц, Құдай сақтасын, өлсе, Вульф енді ешқашан нан жемейтін шығар деп көрсетеді.) 2 кесе сүт 2 ас қасық түйіршіктелген қант 2 шай қасық тұз 1 1/2 ас қасық сары май, езілген 1 таяқша ашытқы 1/4 кесе жылы су 6 кесе ұн, електен өткізілген Сүтті кәстрөлде қайнағанша қыздырыңыз. Оттан алыңыз, қант, тұз және май қосыңыз. Ашытқыны жылы суға жұмсартып, сүтке құйыңыз. Жақсылап араластырыңыз. Қоспаға үш кесе ұн қосып, бәрі толығымен біртекті массаға айналғанша араластырыңыз. Қалған ұнды қосып, қатты қамыр жасау үшін илеңіз. Оны тақтаға салыңыз да, ол толығымен тегіс және серпімді болғанша 10 минут илеңіз. Қамырдан жасалған шарды майланған ыдысқа салыңыз да, үстіне май жағыңыз. Қақпақты жабыңыз және қамырдың көлемі екі еселенгенше жылы жерде 1 1/2 - 2 сағатқа қалдырыңыз. Оны құшақтаңыз және ол қайтадан көтерілсін. Қамырдан жасалған шарды екі жартыға бөліп, нандар жасаңыз. Әрбір нанды майланған пішінге салыңыз, шүберекпен жабыңыз және үшінші рет көтерілуге қалдырыңыз.