"Покахонтас" сүтінен жасалған мусс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 фунт галибут 1 жұп ағартылған сүт 3 жұмыртқаның блан 1 3/4 кесе кілегей 3/4 шай қасық тұз 1/2 шай қасық ақ бұрыш 1/4 кесе сары май 2 кесе су 1 кесе құрғақ ақ шарап 1 пияз 1 сәбіз 1 бұтақ балдыркөк 2 бұтақ ақжелкен 1/4 шай қасық жаңа ұнтақталған қара бұрыш 3 жұмыртқаның сарысы 1 шай қасық ұн 1 шай қасық лимон шырыны Теріні алып тастаңыз және галибуттан сүйектерді алыңыз. Балықты ет тартқыштан, содан кейін жиі електен өткізіңіз. Жұмыртқаның бел мен 3/4 кесе кілегеймен араластырыңыз. Тұз бен ақ бұрыш қосыңыз.
Сипаттамасы Тоңазытқышқа 30 минутқа қойыңыз. Пешті 350 градусқа дейін қыздырыңыз. Сүтті сары майға аздап қуырыңыз, қабығын, тұзын және бұрышын алыңыз. Балық, ақуыз және кілегей қоспасымен біріктіріңіз. Пісірме табаққа май жағып, қоспамен толтырыңыз. Ыстық суы бар кастрюльге салыңыз, жабыңыз және 20 минут пісіруге қойыңыз. Жақсы қыздырылған табаққа салыңыз да, қоспаны сақина пішініне келтіріңіз. Сақинаны келесідей дайындалған тұздықпен толтырыңыз: кастрюльге су мен шарапты құйыңыз, туралған пияз мен сәбізді, балдыркөк, ақжелкен, тұз және қара бұрыш қосыңыз. Жұмыртқаның сарысын, ұнды және 1/2 кесе кілегейді шайқаңыз және массаға 1 1/2 кесе сүзілген балық сорпасын қосыңыз. Будың үстіне қойып, қалған 1/2 кесе кілегейді араластырыңыз. Тұздық толығымен қалың болғанша араластырыңыз. Будан шығарып, лимон шырынын қосып, сақинамен қапталған балық массасын толтырыңыз. (төрт адамға).