Пісірілген алмұрт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Пісірілген алмұрт 3 піскен алмұрт 3/4 кесе құрғақ ақ шарап 6 ас қасық. қант қасықтары. құм 1 шай қасық даршын 8 ас қасық сары май 1/4 фунт үгітілген "Чеддар" ірімшігі Алмұрттың қабығын аршып, жартысын кесіп, өзегін алыңыз.
Сипаттамасы Таяз табаға салыңыз. Басқа кастрюльде шарапты, қантты, даршынды, майды араластырып, отқа қойыңыз. Баяу отта 5 минут қайнатыңыз. Қоспаны алмұрттың үстіне құйыңыз. Тұмшапеште 375 градус температурада 35 минут пісіріңіз, олар жұмсақ болғанша тұздықты жиі құйыңыз. Қажет болса, көбірек шарап қосыңыз. Содан кейін салқындатыңыз және бір порцияға 2-ден табақтарға салыңыз. Әр порцияға ірімшік себіңіз. Пісіру парағында қалған сиропты кастрюльге төгіп тастаңыз, отқа бірнеше минут қойыңыз және оны алмұрттың үстіне құйыңыз. (3 адамға)