Қарақат қосылған алмұрт десерті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 алмұрт 1 лимон қабығы (оны картоп тазалағышпен алып тастауға болады) 1 ас қасық лимон шырыны 250 гр (9 унция) қарақат 300 мл (1/2 пт) қантсыз алма шырыны 50 гр (2 унция) қант 8 ас қасық қаймақ немесе грек йогурты Нұсқаулар:
Сипаттамасы 4 порцияға арналған: Алмұрттарды картоп тазалағышпен тазалаңыз, бірақ аяғын қалдырыңыз. Алмұрттарды лимон қабығы, лимон шырыны, қарақаттың жартысы, алма шырыны мен қант қосылған кастрюльге салыңыз. Сұйықтықты қайнату үшін қыздырыңыз, содан кейін жабыңыз және алмұрт жұмсақ болғанша 20-25 минут баяу отта қайнатыңыз. Алмұрттарды сироптан алыңыз және бірнеше минут суытыңыз. Әрқайсысын екіге бөліңіз, өзегін кесіңіз және 4м вазаларға салыңыз. Сиропты сүзіп, қалған қарақатпен бірге қайтадан кастрюльге құйыңыз. Жылытыңыз және алмұртпен бірге қызмет етіңіз. Мерекелік десерт үшін алма шырынын жартысын қызыл шараппен алмастыруға болады.