Мидия мен асшаяндардың қайнатпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1 кг (2 фунт 4 унция) мидия 4 ас қасық қарапайым ұн 1.5 л (2 3/4 пт) балық қоры 1 ас қасық сары май 1 үлкен пияз, майдалап туралған 350 гр (12 унция) бұрынғы балықтың филесі, мысалы, треска, камбала, галибут немесе қарақұйрық) 200 гр (7 унция) қайнатылған немесе пісірілмеген асшаян 300 мл (10 унция) қаймақ немесе кілегей тұз, бұрыш, туралған аскөк, гарнирге арналған Нұсқаулық:
Сипаттамасы 6 порция жасайды: Барлық мидияларды сұрыптаңыз, қабығы ашық мидияларды тастаңыз. Барлық өсінділерді шайыңыз және тазалаңыз. Мидияларды түбі қалың үлкен кастрюльге салыңыз. Мықтап жабыңыз және мидиялар ашылғанша шамамен 4 минут бойы жоғары отта пісіріңіз, кастрюльді мезгіл-мезгіл шайқаңыз. Мидияларды қабықтардан алыңыз, кастрюльде қалған шырындарды сақтаңыз, мидияларды муслин төселген електен өткізіп, табаға барлық сұйықтықты қосыңыз. Ұнды салып, қалың паста жасау үшін жеткілікті мөлшерде балық сорпасын қосыңыз. Кішкене сорпаны қосып, қалың сұйықтық алу үшін шайқауышпен шайқаңыз. Сары майды түбі ауыр кастрюльде ерітіп, пиязды қосып, бетін жауып, тағы 5 минут қайнатыңыз, жиі араластырыңыз. Қалған сорпаны кастрюльге қосыңыз және қайнатыңыз. Қоспаны ұнмен біртіндеп шайқаңыз, бәрі біріктірілгенше қайнатыңыз және мидиядан қалған сұйықтықты қосыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. Отты азайтып, қайнатыңыз, жабық, 15 минут. Балық пен мидия қосыңыз, пісіруді жалғастырыңыз, араластырыңыз, тағы 5 минут. Асшаяндарды және кілегей қосыңыз. Барлығын жылыту үшін бірнеше минут пісіріңіз. Жылытылған табақтарға құйыңыз, аскөк себіңіз және үстелге қызмет етіңіз.