Жерорта теңізі стилінде пісірілген тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 апельсин 75 гр (2 3/4 унция) сары май 1 ас қасық паприка 2,25 кг (5 фунт) тауық 1 даршын таяқшасы жаңа розмарин 3 ас қасық зәйтүн майы 750 гр (1 фунт 10 унция) кішкентай жаңа картоп 3 қызыл бұрыш, аршылған және текшелерге кесілген 250 гр (9 унция) спаржа (спаржа), кесілген 3 түйір сарымсақ тимьян шоғыры Тұздыққа арналған бұтақтарда 400 гр (14 унция) қызанақ:
Сипаттамасы Құрамы: 4 порция үшін: 2 ас қасық ұн 150 мл (1/4 рт) ақ шарап 300 мл (1/2 рт) тауық сорпасына арналған нұсқаулық: Көкөністер мен жемістер қосылған классикалық пісірілген тауықтың маусымдық нұсқасы. Апельсин қабығын сүртіңіз. Сары майды, паприка мен қабықты араластырыңыз. Дәміне қарай дәмдеңіз. Теріні ақырын тартып, тауықтың төс етін тері астына дәмдеуіштермен маймен жағыңыз. Сондай-ақ, құстың терісінің үстіне аздап май жағыңыз. Пешті 190 гр С дейін қыздырыңыз (350 F, Газ 5). Апельсинді екіге бөліп, тауықтың ішіне даршын, бульон текшесі мен розмаринмен бірге салыңыз. Үстіне май жағып, дәмдеңіз. Кеудеге пішінге салыңыз және 45 минут пісіріңіз. Бір жағына аударып, тағы 30 минут пісіріңіз. Осы уақытта картопты тұзды суға 10 минут қайнатыңыз, ағызыңыз. Тауықтың айналасына картоп, спаржа, бұрыш, сарымсақ және тимьянды орналастырыңыз, шырындарды құйыңыз. 45 минут пісіріңіз, қызанақты соңына дейін 20 минут бұрын қосыңыз. Таяқшаны тауықтың ең қалың жеріне жабыстырыңыз, егер шырындар таза, қансыз ағып кетсе, тауық дайын болады. Кесу алдында тұруға рұқсат етіңіз. Көкөністерді қалыптан шығарыңыз, жылы ұстаңыз. Тұздық үшін, тауықтың астындағы шырындарды ыдысқа төгіп тастаңыз # май жоғары көтерілуі керек, ал шырындар түбінде қалуы керек. Бізге бос ыдысты отқа қойыңыз. 2 ас қасық май құйыңыз. Ұнды қосып, араластыра отырып, 2 минут қыздырыңыз. Шарап қосыңыз, қайнағанша шайқаңыз. Шырындар мен сорпаны қосыңыз. 5 минут қайнатыңыз, дәмдеңіз. Қуыру ережелері: Тауықты тоңазытқыштан алыңыз да, қуырмас бұрын оны толығымен жібітіңіз. Тауықтың ішіне дәмдеуіштерді қосу оны ерекше дәмді етеді. Апельсиннің орнына жарты лимонды аршылған кішкене пиязбен және розмариннің орнына тимьянмен қосып көріңіз. Ішіне тауық текшесін қосу шырындардың дәмін жақсартады, бұл кейіннен керемет тұздық жасайды. Мінсіз пісірілген тауық еті үшін оны әр 450 грамм салмақ үшін 20 минут пісіріңіз + қосымша 20 минут. Егер тауық тым қараңғы болып кетсе, оны бір парақ фольгамен жауып, көкөністерді қосқан кезде алып тастаңыз. Шырындарды майдан бөлуді жеңілдету үшін тауықтан пайда болған барлық шырындарды ыдысқа төгіп, мұздатқышқа 10 минутқа қойыңыз. Тауықты кесу алдында 15 минутқа қалдырыңыз. Осы уақыт ішінде тұздықты дайындаңыз. Балапанды кесу үшін кеудеден аяқтарын, қанаттарын және терісін ақырын алып тастаңыз, содан кейін кеудені кесіңіз. ТАУЫҚТЫҢ БАСҚА САЛМАСЫ: ШОШҚА еті, АЛМА ЖӘНЕ ДӘМДЕУІШТЕР 450 гр шошқа етін 2 ұсақ туралған пиязбен, 1 алма, тұқым мен қабығынан тазартылған және майдалап туралған, 2 ас қасық жаңа эстрагон, 2 ас қасық жаңа ақжелкен мен 1 ас қасық араластырыңыз. аралас дәмдеуіштер. Жақсылап дәмдеңіз. Кішкене шарларды пішіндеңіз. Пісірме табаққа салыңыз және 20-25 минут пісіріңіз. КУСКУС, ФЕТА ЖӘНЕ ӨРІК 250 гр кускусты үлкен ыдысқа салыңыз, үстіне 450 мл ыстық тауық сорпасын құйыңыз, 5 минутқа немесе барлық сұйықтық сіңгенше қалдырыңыз. Жасыл пияздың 6 туралған қауырсынын, бір лимонның қабығы мен шырынын, 1 түйір сарымсақ, 75 гр ұсақталған Фета ірімшігі, 75 гр туралған өрік қосыңыз. 75 гр қуырылған қарағай жаңғағы және 3 ас қасық жаңа ақжелкен. Дәміне қарай дәмдеңіз. Тауық етімен бірге қызмет етіңіз.