Марокко стиліндегі тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 1500 гр үшін 1 бассейн 4 ас қасық.л зәйтүн майы (40 гр) 3 пияз (120 гр) 1/4 шай қасық. ұнтақталған қалампыр тұз, қара бұрыш 2 шымшым (пышақтың ұшында) ұнтақталған куркума 1 шымшым (пышақтың ұшында) даршын 1/2 л ыстық тауық сорпасы (дайын) 2 шай қасық. ұн (10 гр) жарты лимон шырыны
Сипаттамасы (тағамдар: Африкалық) Безендіру үшін: 5 дөңгелек лимон 4 ақжелкен сабағы Дайындау: куркума бұл Шығыс Азиядан шыққан зімбір өсімдігінің тамырынан жасалған дәмдеуіш. Оның құрамында сары бояудың көп мөлшері бар. Бассейнді ішінен және сыртынан суық сумен шайыңыз. Пергаментпен жабыңыз, 8 бөлікке бөліңіз. Майды кастрюльге қыздырыңыз, тауық етінің бөліктерін барлық жағынан 8 минут қуырыңыз. Пиязды тазалаңыз және шамамен тураңыз. Тәжкені табаға салыңыз, құстардың бөліктерін барлық жағынан дәмдеуіштермен себіңіз, сорпаны құйыңыз, қақпақпен 45 минут қайнатыңыз, тауықты кастрюльден алыңыз, алдын ала қыздырылған табаққа салыңыз да, жылы жерге қойыңыз. орын. Ұнды аздап салқын сумен араластырыңыз, тауық сорпасына араластырыңыз, баяу отта 5 минут қайнатыңыз, лимон шырынын қосып дәмдеңіз. Тауықтың үстіне аздап тұздық құйыңыз, лимон тілімдерімен және жуылған және кептірілген ақжелкенмен безендіріңіз, қалған тұздықты бөлек қызмет етіңіз.