Апельсин немесе лимон шырыны.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 3 литр үшін. су: 4 апельсин (немесе 3 лимон), апельсин үшін 350 г қант, лимон үшін 400, пышақтың ұшында даршын.
Сипаттамасы Апельсиндердің (лимондардың) қабығын алып тастаңыз. Содан кейін ақ целлюлозаны (альбедо) алып тастаңыз және шырынын сығыңыз. Сығымдарды ұсақтап, сумен жауып, қант, қабық, даршын қосып, баяу отта 5-10 минут қайнатыңыз. Оны кем дегенде жарты сағат қайнатыңыз, сүзгіден өткізіп, шырынын құйыңыз. Тоңазытқышта ашық ыдыста тұрсын.