"Лимон" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер Қамыр үшін: 6 дана. - жұмыртқа. 100 гр. - қант ұнтағы. 250 гр. - ұн. 1/2 шай қасық - сода. Дәмі - 1 лимон. Крем үшін: 3 - ақуыз. 1 - Лимон. 230 гр. - сары май. Қант ұнтағы - дәміне қарай. Глазурь үшін: 2 - ақуыз. 200 гр. - қант. Бір лимонның шырыны.
Сипаттамасы Сарысын ұнтақтаңыз, біртіндеп қант ұнтағын, сосын ұнды, сода мен үгітілген қабықты қосыңыз. Алынған массаны шайқалған ақуыздармен мұқият араластырыңыз. Қамырды майланған және нан үгіндісіне себілген қалыпқа салыңыз. Орташа температурада 25 минут пісіріңіз. Тортты салқындатыңыз және 3 қабатқа кесіңіз. Ақуыздарды шайқаңыз, қант ұнтағын қосыңыз және шайқауды жалғастыра отырып, массаға шырын тамшылары мен үгітілген лимон қабығын қосыңыз. Майды ақ түске дейін ұнтақтаңыз, оны ақуыздармен араластырыңыз. Торттың қабаттарын осы креммен майлаңыз. Тортты үстіңгі және бүйір жағынан глазурьмен жабыңыз ( белки лимон шырынын қосып, қант ұнтағымен 20 минут сүртіңіз). Глазурьмен жабылған тортты сәл жылы пешке 10 минутқа қойыңыз.