Тәтті тоқаш (тирамизу)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Крем үшін: 3 стакан қант қосылған кілегей. Қамыр үшін: 3 жұмыртқа, 2/3 кесе қант, 0,5 кесе бидай ұны, ванилин, 2 ас қасық. сүт қасықтары, 1 шай қасық сода, 1 шай қасық. лимон шырыны. Сіңдіру үшін: 1,5 шай қасық кофе, 2 шай қасық қант, 1 стакан су. Себу үшін: 1/3 кесе ұсақ ұнтақталған еритін кофе, 1/3 кесе қант ұнтағы
Сипаттамасы Сарысын ақтардан бөліп алыңыз. Сарысын жақсылап шайқаңыз, бір жағына қойыңыз. белки қантпен кристалдар толығымен ерігенше шайқаңыз және ұруды тоқтатпай, ұрылған сарысын қосыңыз. Тағы бір минут шайқаңыз. Ванилин, шай содасын қосып, шайқауды тоқтатпай, ұнды біртіндеп ақырын қосыңыз. Сүт қосып, тағы бір минут шайқаңыз. Майланған төртбұрышты пішінде (құйылған қамырдың қалыңдығы шамамен 2,5-3 см болатындай мөлшерде) қамырды құйып, ақшыл, сәл алтын түске дейін пісіріңіз. Торт дайын болған кезде оны пештен алыңыз, сәл салқындатыңыз. Тортты өлшемі 10 -нан 4 см-ге дейінгі тіктөртбұрыштарға кескеннен кейін оны кофемен қанықтырыңыз (торттар дымқыл болатындай етіп). Содан кейін тіктөртбұрыштарды бір-бірінен шамамен 1,5 см қашықтықта болатындай етіп бүкіл пішін бойынша мұқият итеріңіз. Оларды бес минутқа қалдырыңыз және қалың кілегеймен жабыңыз. Тортты тоңазытқышта өте төмен температурада, ол түпкілікті орнатылғанша ұстаңыз. Қант ұнтағын еритін кофе ұнтағымен сүрткеннен кейін, тортты електен себіңіз. Кесілген ать төртбұрышты пирожныйларға арналған торт және шай/кофемен бірге қызмет етіңіз. Қанша порция үшін: 10.