Сәбіз торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр: қант 1 стакан жұмыртқа 2 дана. сода 1 шай қасық. сәбіз (үгітілген) 1 стакан ұн 1 стакан Кілегей: қаймақ 1/2 кесе қант ұнтағы 2 ас қасық. л Глазурь: қант 1/2 кесе какао 3 шай қасық. май 50 г. сүт 5 ас қасық. л
Сипаттамасы Қамыр үшін: сәбізді кішкене үккіште үккіштен өткізіп, бір стақан сәбіз алыңыз (егер сәбіз орташа мөлшерде болса, онда 2- 3 дана, егер үлкен болса, біреуін алу керек). Эмальданған ыдыста екі жұмыртқаны бір стақан қантпен шайқаңыз, сәбізді, бір стақан ұнды және сірке суымен сөндірілген бір шай қасық сода (немесе наубайшы ұнтағы) қосыңыз. Пішінді маймен майлап, оған қамырды салып, 180-190 градус температурада 40-50 минут пісіріңіз. Тортты табадан жайыңыз, салқындатыңыз және екі тортқа кесіңіз. Сонымен қатар, кремді дайындаңыз: майлылығы өте жоғары жарты стакан қаймақ - кем дегенде 30% (бұған дейін салқындатқан дұрыс болар еді), екі ас қасық қант ұнтағымен шайқаңыз. Төменгі тортты қалың кілегей қабатымен майлаңыз, үстіңгі тортпен жабыңыз. Егер туынды дизайн тұрғысынан сізді әлі қанағаттандырмаса, онда біз глазурьді дайындаймыз: кастрюльде 50 грамм сары майды ерітіп, жарты кесе қант қосып, толық ерігенше араластырыңыз. Бөлек ыдыста (жай ғана кеседе болуы мүмкін) 3 шай қасық какаоны бес ас қасық сүтпен араластырып, үстіне тұрған май-қант қоспасына құйыңыз. Пісіріңіз, үнемі араластыра отырып, қоюланғанша 10-15 минут. Салқындатыңыз және тортты жұқа қабатпен жабыңыз. Егер глазурь тым қалың болса, оған сүт қосып, қайтадан қыздырып, жақсылап араластырып, қайтадан салқындатуға болады.