"Құс сүті-1" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Қажет: Қамыр: 1 стакан қант, 3 жұмыртқа, 3 ас қасық қаймақ, 200 г маргарин, 1 шай қасық сірке суы қосылған сода, 1 стакан ұн, Кілегей: 1/2 литр сүт, 6 ас қасық жарма, 1 стакан қант, 250 г сары май, ванилин Глазурь: 6 ас қасық сүт, 6 ас қасық қант, 6 ас қасық какао, 50 г сары май.
Сипаттамасы Қамырды дайындау: Жұмыртқаны қантпен шайқаңыз, сонда ірі құм түйірлері болмайды. Маргаринді еріту керек. Барлығын бірге араластырыңыз, қалыпқа құйыңыз және 200ш температурада 20 минут пісіріңіз. Кремді тек араластырғыш болған жағдайда ғана дайындауға болады. Қою ботқаны сүттен және жармадан пісіріңіз, суытыңыз. Қант пен майды біртіндеп ботқа, ванилин қосып шайқаңыз. Крем өте қалың болып шығады, ол тұруы керек. Кремді кремнің үстіне қойыңыз, сонда крем кремнен 2 есе жоғары болады, егер ол жоғары болып шықса, одан да жақсы. Тоңазытқышқа қою үшін глазурьді құйыңыз, қатайту үшін. Глазурьді дайындау: шөмішке 6 ас қасық сүт, 6 ас қасық қант, 6 ас қасық какао құйып, үнемі араластыра отырып пісіріңіз. Глазурь қайнаған кезде оған 50 г сары майды құйыңыз.