"Шахматтық" бәліш.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер Қамыр: 3 кесе ұн, 2 кесе қант, 6 жұмыртқа, 6 ас қасық қаймақ, 1 шай қасық сода, 250 г. Сары май, 2 ас қасық какао.
Сипаттамасы Белки сарысынан бөліп, оларды (белки) бөлек шайқаңыз. Сарысына сары май, қант, қаймақ қосып, шайқаңыз. Ұнды, шайқалған белки, сода қосып, қамыр илеңіз (біртекті болуы керек). Қамырды екі бөлікке бөліңіз. Біреуіне какао ұнтағын қосып, жақсылап араластырыңыз. Майланған қуырғыш табаға бір қасық "Ақ" пен бір қасық "Қара" қамырды қатар қойып, оларды кезектесіп кезектестіріп қояды. Қасықты жинау тым толық емес, өйткені торт өседі. Пеште 200 градус Цельсий температурасында шамамен 40 минут пісіріңіз. Дайындықты сіріңкемен тексеруге болады: сіріңкені пирогқа жабыстырыңыз, шығарыңыз, егер оның үстінде қамыр болса, онда пісіруді жалғастырыңыз. Торт үлкен және биік болып шығады, сондықтан пісіру парағын жоғарырақ алыңыз.