Молдова тіліндегі Аливенч
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Сүзбе - 500 г, қаймақ - 6 ас қасық, жүгері жармасы - 2 ас қасық, бидай ұны - 2 ас қасық, сары май - 50 г, 6 жұмыртқа, нан үгіндісі - 1 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сарысудан сығылған сүзбені қаймақ пен сары маймен сүртіңіз, шикі сарысы мен тұз қосыңыз. Қызмет көрсетуден 30 минут бұрын белки шайқаңыз және оларды жүгері жармасы мен бидай ұнын біртіндеп қосып, сүзбе массасына мұқият енгізіңіз. Қуыруға арналған табаны еріген сары маймен майлаңыз, нан үгіндісіне себіңіз, оған сүзбе массасын салыңыз да, қызарғанша пеште пісіріңіз. Кәстрөлді пештен алыңыз, сыртын дымқыл сүлгімен орап, төңкеріп болғаннан кейін, алевенді табаққа салыңыз. Ыстық, қаймақ қосылған қайықта қаймақпен бірге қызмет етіңіз.