Иванов сыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Өнімдер: сүзбе 1 кг, сүт 5 л, жұмыртқа 2 дана., сары май 50-100 г, қаймақ 50-100 г, дәміне қарай тұз және зире.
Сипаттамасы Сүт қайнатылады, ет тартқыштан өткен сүзбе біртіндеп қосылады, үнемі араластырылады. Сүт ұйыған және сарысуы бөлінген кезде араластыру мен қыздыруды тоқтатады, тромбтың түбіне шөгуіне жол береді, сарысуды ағызады, сүзбе массасын суланған шүберекке дуршлагқа жайып, сарысуды мүмкіндігінше тезірек бөліп алады, массаның салқындауына жол бермейді. . Содан кейін масса еріген сары май қосылған кастрюльге ауыстырылады, араластырылады және қаймақ, тұз және зире араласқан жұмыртқа бөліктерге қосылады. Масса біркелкі болғанша қыздырылады (қысқа мерзімді қыздыру кезінде ірімшік бос болады, ұзақ мерзімді қыздыру кезінде ол тым қатты болады). Дайын ірімшік массасы сары маймен майланған дөңгелек ыдысқа жайылып, салқындату үшін суыққа қойылады. Кейде ірімшік массасын дымқыл шүберекке жайып, оған дөңгелек пішін беріп, үстіне жеңіл қысым көрсетіп, суыққа шығарады.