Малай (Асқабақ қосылған жүгері ұнынан жасалған пудинг)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жүгері ұны 50, жұмыртқа 1/7 дана., бидай ұны 20, асқабақ 30, қант 7, сүт 100, крекер 2, май 2, ванилин, ас содасы, тұз.
Сипаттамасы Жүгері ұны қайнаған сумен құйылады және жылы жерде 3-4 сағат ұсталады. Содан кейін жұмыртқа, тұз, ванилин қосылады, масса мұқият араластырылады, оған сүт, қайнатылған пюре асқабақ, бидай ұны енгізіліп, қайтадан иленеді. Осыдан кейін, малай нан үгіндісімен майланған пісірме табаққа жайылады және пеште пісіріледі. Қызмет көрсету кезінде қант ұнтағына себіңіз. Малайға орташа қалыңдықтағы сүт соусымен бірге беруге болады.