Қалып (сусын)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қант қызылшасы 300, қара бидай ұны 40, уыт 20, ашытқы 2, құлмақ 1, қант 20, су.
Сипаттамасы Қант қызылшасы тазартылады, ұсақталады, сумен жабылады және бір тәулікке бұқтырылады. Бөлме температурасына дейін салқындағаннан кейін қара бидай ұны енгізіліп, қоспасы 6 сағат ішінде уытқа айналады. Қайнаған суға құйылады, сусланы қайнатады, оттан шығарады, салқындатады және сүзеді. Ашытқыны аз мөлшерде қара бидай ұны мен қант қосып, сол қайнатпада сұйылтады. Содан кейін сусланы құлмақ қайнатпасы мен ашытқы ашытқысымен біріктіріп, 2-3 сағат ашытуға қалдырады. Дайын сусын сүзгіден өткізіліп, салқын жерде сақталады.