"Дайнава" ірімшігі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сүт 220, сүзбе 110, маргарин 10, қаймақ 10, зире, жұмыртқа 1/4 дана., тұз.
Сипаттамасы Сүзбені қайнаған сүтке салады, сарысуы пайда болғаннан кейін табаның ішіндегісін зығыр пакетке құйып, іліп қояды. Сүзбе массасын електен өткізіп, шикі жұмыртқа, қаймақ, қыздырылған маргарин, тұз, зире қосып, жақсылап араластырады, қыздырады, ыстық массаны сарысуға малынған пакетке құйып, кішкене пресс астында ұстайды. толық салқындағанша. Содан кейін дорба сарысуға бірнеше минутқа батырылады және ірімшік алынады.