Клинковый ірімшігі (Тағамдары: Белорус)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 5-10 л сүт, тұз, зире.
Сипаттамасы Балшықтан жасалған құмыралардағы қышқыл тазартылған сүтті аз уақыт қыздырылған пешке немесе пешке қысқа уақытқа қояды. Содан кейін тұз, зире қосып, жақсылап араластырады, кішкене зығыр пакетке салады (Пышақ - ірімшіктің атауы осыдан шыққан) және іліп қояды. Сарысуды ағызу үшін ыдыстарды төменнен қойыңыз. Сарысу ағып кеткеннен кейін, жүзді шпагатпен мықтап байлап, екі ағаш тақтайшаның арасына, жүкті үстіне қойып, бір тәулік бойы ұстайды. Дайын ірімшік тілімдерге кесіліп, үстелге беріледі.