Үй стиліндегі сиыр бауырынан жасалған паштет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр бауыры 1000, ысталған шошқа еті 250, сарымсақ 3, пияз 50, ұнтақталған қара бұрыш 2,5, коньяк 80, шошқа майы 40, тұз 10.
Сипаттамасы Бауыр, шошқа еті, сарымсақ және пияз бауыр кесілген жерінде қызғылт түске боялғанша қайнатылады. Содан кейін бәрін бірге ет тартқыштан өткізіп, тұз, бұрыш, коньяк қосып, ұнтақтайды. Массаны қалыпқа салады, үстіне шошқа майының тілімдерімен жабады, майланған қағазбен жабады, пішінді ыстық сумен пісіру парағына қояды және ыстық пешке 1,5 сағатқа қояды. Паста пішінде салқындатылады, табаққа жайылады және жұқа тілімдерге кесіледі.