Гомель стиліндегі бауыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бауыр 60, шошқа майы (бекон) 15, сәбіз, ақжелкен (Тамыр), балдыркөк (Тамыр), пияз 15, өсімдік майы 5, ұнтақталған бұрыш, тұз. Бауырды қалыңдығы 1,5 см кесектерге кеседі, әр тілімге 0,5 см қалыңдықтағы шошқа майын (бекон) салады, оның үстіне тұз бен бұрыш себілген қуырылған пияз қабатын салады. Бұйымды орамға орап, жіппен байлап, қайнаған өсімдік майына 1-2 минутқа алтын қоңыр қабық пайда болғанға дейін батырады. Шығарғаннан кейін бауырды пияз мен тамыр қосып, аз мөлшерде сорпада бұқтырады. Ыдысқа салқын түрде беріледі, жұқа сақиналарға кесіледі.