Бұзау етінің бауыры толтырылған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұзау бауыры 100, ысталған шошқа майы 20, шошқа майы немесе өсімдік майы 20, пияз 10, крекер 10, жұмыртқа 1/4 дана, қаймақ 20, ақжелкен жапырағы, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Бауырды ортасына туралған етті салуға болатындай етіп кеседі. 10 г шошқа майы немесе өсімдік майы қыздырылады, ысталған шошқа майының кішкене бөліктері, пияз, ақжелкен, крекер қосылады, осының бәрі қуырылады және салқындатылады. Содан кейін жұмыртқа, қаймақ, бұрыш, тұз қосыңыз. Жақсы араластырылған тартылған ет бауырға салынып, кесілген жері тігіледі. Бауырды кастрюльге салып, 50 г май қосып, орташа қыздырылған пеште шамамен бір сағат пісіреді. Дайын бауырды тұздайды, өткір пышақпен жіңішке тілімдерге бөліп, табаққа жайып, өз тұздығымен береді. Көкөністермен безендірілген.