Бұқтырылған шошқа етінің аяқтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа етінің аяқтары 300, шошқа майы 20, пияз 10, сәбіз 10, балдыркөк тамыры 10, шарап 25, қара бұрыш 0,2, лавр, гарнир 150.
Сипаттамасы Өңделген шошқа етінің аяқтары ұзындығы бойынша екі бөлікке кесіледі, еріген шошқа майы бар кастрюльге салынады, дәміне қарай тұздалады және пеште қызарады. Содан кейін өте ұсақ емес туралған сәбізді, балдыркөк тамыры мен пиязды, лавр мен қара бұрышты қосыңыз. Көкөністерді құтқарып болған соң, қызыл шарап немесе бір қасық сірке суы қосылған жылы суға құйып, ет сүйектен бөлінгенше пеште қақпақпен бұқтырады. Сөндіру кезінде қажетіне қарай су құйылады. Қуырылған картоп немесе макаронмен бірге беріледі.