Прейт (Қансорғыш түріндегі тағам)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа қаны 200, інжу арпа жармасы 40, пияз 30, майлы шошқа еті (төс еті) 20, шошқа майы 10, сарымсақ 3, майоран, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Ірі інжу арпасын жуады және тұзды суға шошқа майының бір бөлігімен қайнатады. Майлы шошқа етін ет тартқыштан өткізеді немесе кішкене текшелерге кеседі, одан майды ерітіп, үстіне майдалап туралған пиязды қуырады. Ұнтақталған етті пиязбен және қанмен араластырылған ботқамен біріктіреді, тұздайды, дәмдейді және жиі араластыра отырып, қан қарайғанша бұқтырады (Немесе пеште ұстайды). Картоп пен ашытылған қырыққабатпен бірге беріледі.