Кефирдегі шошқа етінен жасалған кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 600 г. майсыз шошқа еті, 5 -6 пияз, 1 литр айран, тұз, дәмдеуіштер, кинза.
Сипаттамасы Шошқа етін шамамен 15-20 г кесектерге кесіңіз, эмальданған кастрюльге немесе саз балшықтан жасалған ыдысқа келесідей жайыңыз: ет қабаты, сақиналарға кесілген пияз қабаты, кинза қабаты, тұз, дәмдеуіштер, айран құйыңыз, қайтадан ет қабаты, пияз қабаты және тағы басқа. Тоңазытқышқа кем дегенде 5 сағатқа қойыңыз, ең жақсысы, егер кәуап бір күнді суықта өткізсе. Содан кейін шошқа етінің кесектерін пиязбен кезектесіп шашлыкқа салып, көмірде, газ пешінде немесе майы бар табада қуырыңыз. Ол қуырылып жатқанда, оны мезгіл-мезгіл маринадталған айранмен себіңіз. Шашлыктарға жаңа піскен көкөністер, шөптер, лимон, картоп қосып беріңіз.