Карси хоровац (Кәуап)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 300, құйрық майы 20, пияз 50, коньяк немесе арақ 10, лимон қышқылы 0,2 немесе сірке суы (3%) 2, қызыл бұрыш 0,1, әр түрлі кептірілген шөптер (Аскөк, жалбыз, кинза) 3, жаңа піскен шөптер 20, тұз.
Сипаттамасы Майлы қой етінің етін қалыңдығы 4 см кесектерге турап, бұрыш, тұз, майдалап туралған пияз сеуіп, лимон қышқылы мен коньяк немесе арақ, кептірілген шөптерді қосып, суықта 6-7 сағат ұстайды. . Маринадталған етті шашлыкқа жіппен, құйрық майымен кезектестіріп, грильде қуырады, мезгіл-мезгіл тігінен орналастырылған шашлыкты айналдырады. Қуырғаннан кейін ет пен шошқа майы кесіледі. Шашлыктарды пиязбен, туралған сақиналармен, сондай-ақ шашлыкта қуырылған көкөністермен безендіріңіз.