Шошқа еті қосылған Калаладика (Кәстрөл)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп 150, тұздалған немесе жаңа майшабақ 20, шошқа еті 20, пияз 20, жұмыртқа 1/5 дана., ұн 3, сүт 25, май 5, тұз.
Сипаттамасы Жаңа піскен немесе тұздалған майшабақ филесі кесектерге кесіледі. Шикі картоп кесектерін пісіру парағына қабат етіп салып, майшабақ тілімдері мен туралған пиязды себіңіз, үстіне картоптың тағы бір қабатын және майлы шошқа етінің қабатын салыңыз. Пиязға себіңіз, картоп қабатымен жабыңыз, маймен құйыңыз және пісіріңіз. Дайын тағам ұн, тұз және сүт қосылған жұмыртқалардың үстіне құйылады, содан кейін қайтадан пісіріледі. Ыстық күйінде беріледі, бөліктерге бөлінеді.