Картоп Жармасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Картоп 330, крахмал немесе ұн 25, жұмыртқа 1/5 дана., жануар майы 5, ұн (Кесу үшін) 3, қаймақ 40, сары май (Өткізу үшін) 5, тұз.
Сипаттамасы "Пиджакта" қайнатылған картоп тазартылады, езіледі және картоп крахмалы немесе ұн, май, жұмыртқа, тұз, бұрышпен біріктіріледі. Массаны жақсылап араластырады, салмағы 15-20 шарлар (гауһар тастар немесе текшелер) етіп турайды, майланған пісірме табаққа салады және пеште пісіреді. Қаймақпен немесе сары маймен құйыңыз, қуырылған пиязбен дәмдеңіз және 5-7 минут рұқсат етіңіз. Қызмет көрсету кезінде жасыл пияз немесе аскөк себіңіз.