Швильпикай (Тұздық астындағы картоп таяқшалары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп 250, ұн 40, жұмыртқа 1/5 дана., шошқа майы 5, қаймақ 10, тұз 1, тұздық үшін: шикі шошқа майы 15, пияз 15, қаймақ 10 (Немесе қаймақ 20 және май 10).
Сипаттамасы Терілерінде қайнатылған және қабығынан тазартылған картопты сүрткіш машинадан өткізеді, ұн, жұмыртқа, тұз қосады. Алынған массадан диаметрі 2 см роликтер пішінделеді, оларға тегіс пішін беріледі, ұзындығы 7 см таяқшалар қиғаш кесіледі, ұн себілген жаймаға салынады және пеште пісіріледі. Содан кейін таяқтарды кастрюльге салып, май мен қаймақ құйып, шайқап, қақпақтың астында аздап ұстайды. Қызмет көрсету кезінде үстіне пияз және қаймақпен қуырылған шошқа майынан немесе сары май мен қаймақтан жасалған тұздық құйылады.