Сканерлер (Картоптан жасалған бәліштер)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шырындылар үшін: картоп 250, жұмыртқа 1/4 дана., ұн 5, еріген сары май 15, қаймақ 30, тұз 1, тартылған ет үшін: сәбіз 120, еріген сары май 10, жұмыртқа 1/2 дана., қант 2, тұз.
Сипаттамасы Картопты аршып, қайнатады, езеді, аздап суытып, жұмыртқа, тұз, ұнмен араластырады. Алынған масса шарлар түрінде кесіліп, шырындары қалыңдығы 1 см етіп жайылады. Тартылған ет шырындырақ ортасына қойылады және пирогтар пішінделеді. Бәліштер майланған пісіру парақтарына тігісімен төмен қаратып қойылады, үстіне май құйылады, пісіріледі және қаймақпен бірге беріледі. Тартылған ет келесідей дайындалады: сәбіз тазартылады, текшелерге кесіледі, май, су (немесе картоптың қайнатпасы) қосылады және дайын болғанға дейін рұқсат етіледі. Содан кейін сәбізді езіп, туралған жұмыртқа, тұз, қантпен араластырады.