Эшпочмак
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр 90, ет 70, картоп 80, еріген сары май 15, пияз 20, жұмыртқа 1/8 дана., бұрыш, тұз, сорпа.
Сипаттамасы Майлы ет пен картопты ұсақтап турап, майдалап туралған пияз, май, бұрыш және тұзбен араластырады. Толтырманы бірден емес, кішкене бөліктерде дайындау керек. Ашытқы немесе ашытқысыз қамырды шай табақшасының көлеміндей торттарға жайып салады. Пісірілген салманы торттардың үстіне қойып, қамырдың шеттерін үш жағынан көтеріп, шымшып, ортасында тесік қалдырып, өнімге үшбұрыш пішінін береді. Өнімдер льезонмен майланады, қыздырылған пешке қойылады, жарты сағаттан кейін шығарылады, сорпа тесік арқылы құйылады және пешке жіберіледі. Қызмет көрсетер алдында сорпа эхпочмакиге құйылады және үстіңгі жағы маймен майланады. (Қой немесе сиыр етінің орнына майлы қаз мен үйректі қолдануға болады. Салу нормасы - 80г.)