Сарымсақ қосылған сорпа пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Қаз майы 10, сарымсақ 10, сорпа немесе су 350, ақ нан 20, жұмыртқа 1 дана., ұнтақталған қара бұрыш, дәміне қарай мускат жаңғағы, зәйтүн майы 10, тұз.
Сипаттамасы Майдалап туралған сарымсақты кастрюльге қаз майына қуырады, қызарғанша жұмсақ болғанша, сорпа немесе су құйылады, ұнтақталған қара бұрыш, тұз, мускат жаңғағы салынады, қайнатылады және 15 минут қайнатылады. Содан кейін сорпа сүзіледі, ал сарымсақ електен сүртіледі және сорпамен біріктіріледі. Жұмыртқаның сарысын зәйтүн майымен шайқаңыз және оларға жұқа ағынмен құйыңыз, үздіксіз араластырыңыз, аздап ыстық сорпаны құйыңыз, содан кейін жұмыртқа массасы сорпаға құйылады, араластырылады және қайнатпай қыздырылады. Қызмет көрсету кезінде табаққа қуырылған ақуыздармен жабылған 1-2 жұқа тілім ақ нан салып, үстіне сорпа құяды.