Рыцарлық стильдегі күркетауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Төс еті бар күркетауық 250, пияз 10, сәбіз 10, балдыркөк 10, үй жануарларына арналған көк құлақ 5, сарымсақ 2, лавр жапырағы, бұрыш бұршағы, құрғақ ақ саңырауқұлақтар 40, жұмыртқа 1 дана., құрғақ ақ шарап 30, кілегей 30, нан үгіндісі 5, қуыруға арналған май 10, қайнатылған күріш 60, май 10, шошқа майы (бекон), тұз.
Сипаттамасы Күркетауықты сойып, сүйектерін, ақ етін ажыратады. Сүйектерді, етті (емшектен басқа), ішімдіктерді бұқтырылған порчини саңырауқұлақтарымен, майдалап туралған сәбізмен, пиязбен, балдыркөк тамыры мен ақжелкенмен, лавр мен қара бұрышпен бірге кастрюльге салады. бұршақ, су мен құрғақ ақ отқа құйылады, қайнатылады және баяу отта 40-50 минут қайнатылады. Алынған сорпа сүзіледі. Порчини саңырауқұлақтары ет тартқыштан өткізіледі, қайтадан сорпаға салынады және дәміне қарай тұздалады. Жұмыртқаның сарысын кілегеймен ұрып, оған аздап сорпа құйып, жұмыртқалар ұйып қалмас үшін үздіксіз араластырады. Жұмыртқаны сорпаға құйып, 5-7 минут қайнатады, араластырады және қайнатпайды. Дәміне қарай тұздалған. Қою тұздық кілегеймен сұйылтылады, сұйық тұздық отта тағы бірнеше минут ұсталады. Ақ етті бірнеше бөлікке бөліп, нан үгіндісіне орап, қайнаған майға алтын түске дейін қуырады. Сорпада қайнатылған етті ет тартқыштан өткізіп, қыздырады, қалың масса пайда болғанға дейін тұздықпен құйып, қыздырылған ыдыстың ортасына қояды. Айналасына сары маймен жақсылап сіңдірілген қайнатылған күріш, ал шеттеріне қытырлақ болғанша қуырылған шошқа майының тілімдерімен араластырылған қуырылған ақ ет кесектері салынады. Қалған ыстық тұздық бөлек беріледі.