Кюфта-шурпа (Ет шұжықтары бар сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сүйектер 100, қой еті 75, күріш 20, мал майы 10, бұршақ 20, сәбіз 25, жұмыртқа 1/4 дана., картоп 50, қызанақ 40 немесе томат пюресі 10, пияз 25, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Бұршақ сорпамен құйылады және толық дайын болғанға дейін қайнатылады. Етті ет тартқыштан екі рет өткізеді, оны жартылай дайын болғанға дейін қайнатылған күрішпен араластырады, дәміне қарай тұз, бұрыш қосып, жұмыртқа қосады, кюфта массадан сарделька түрінде кесіледі, картоп сорпаға салынады, қайнатылады, қуырылған пияз және сәбіз, кюфта, қызыл қызанақ немесе қызанақ пюресі, бұршақ сорпасы қосылады және дайын болғанға дейін қайнатылады.