Түрік стиліндегі тауық палауы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Тауық 200, сәбіз 20, ақжелкен 20, балдыркөк (Тамыр) 10, пияз 20, маринадталған сарымсақ бұрышы 5, сары май 25, күріш 60, мейіз 10, бадам 10, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Тауық еті тұзды суға тамыры мен пиязы дайын болғанға дейін қайнатылады. Жуылған және кептірілген күріш мөлдір болғанша майға қуырылады және сорпаның үстіне құйылады. Тұз, бұрыш қосып дәмдеңіз, мейіз қосыңыз, 10 минут қайнатыңыз, содан кейін кастрюльді жауып, су ваннасына тағы 15 минут қойыңыз. Сүйек еті алынып, кесектерге кесіліп, майға қуырылады. Қуырылған бадам кесектері мен маринадталған капсикум ет пен күрішпен біріктіріледі.