Пети (Сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 120, бұршақ 20, құйрық майы 20, сарымсақ 10, пияз 15, картоп 110, жаңа піскен шие өрігі 20 немесе кептірілген 10, шафран 0,1, томат пюресі 10 немесе жаңа піскен қызанақ 50, бұрыш, имбирь, тұз.
Сипаттамасы Төс еті, мойын, сүйегі бар жіліншік алдын ала суланған бұршақпен бірге порцияланған кастрюльде 30-40 минут қайнатылады. Дайын болғанға дейін 20 минут бұрын майдалап туралған сарымсақ, пияз, дәмдеуіштер, орташа картоп, шие өрігі, туралған құйрық майы, шафран мен қызанақтың күшті инфузиясы салынады. Сорпа дәмдеуіштер мен тұз қосып, кастрюльге беріледі.