Виртырем (шұжықтар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қан 20, ішек 20, сарымсақ 3, інжу арпа (арпа немесе қарақұмық) 15, шошқа майы 10, сорпа 30, дәмдеуіштер, тұз.
Сипаттамасы Ыстық сорпаға жаңа піскен қан, жарма, майдалап туралған ішкі май, сарымсақ, дәмдеуіштер енгізіледі. Дайындалған тоқ ішек немесе асқазан алынған тартылған етпен еркін толтырылады, ашық ұштары байланады. Өнімдерді сорпада кем дегенде бір сағат қайнатады, содан кейін маймен майлайды және пеште пісіреді. Ыстық күйінде гарнирмен бірге екінші тағам ретінде беріледі. Салқын түрде тағамдар ретінде қолданылады.