Шотланд стиліндегі қой етінен жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 120, сәбіз 20, репа 20, балдыркөк 25, пияз 20, інжу арпа 20, бұрыш, ақжелкен, тұз.
Сипаттамасы Қойды суық сумен құйып, қайнатады, көбігін алып тастайды, тұздайды, пияздың басын салып, баяу отта бір сағат қайнатады. Кішкене кесектерге кесілген көкөністер сорпаға бұрын күйдірілген және жуылған інжу арпасымен бірге енгізіледі және жұмсақ болғанша қайнатылады. Етті алып тастап, сүйектерді алып тастағаннан кейін қайтадан сорпаға салады. Артық майды кетіреді, сорпаны тұздайды, бұрыштайды және туралған ақжелкенге себеді.