Ет қосылған украин борщы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Сиыр еті 54, сүйек 100, жаңа қырыққабат 75 картоп 100, сәбіз 25, ақжелкен тамыры 10, пияз 20, сарымсақ 2, томат пюресі 20 немесе жаңа піскен қызанақ 75, болгар бұрышы 10, бидай ұны 3, май 5, шошқа майы (бекон) 5, қаймақ 20, қант 5, сірке суы (3%), 8, ақжелкен 5, қара бұрыш, хош иісті бұрыш, лавр жапырағы, тұз.
Сипаттамасы Етті қайнаған сүйек сорпасына салып, дайын болғанға дейін қайнатады, алып тастайды және бөліктерге бөледі. Қызылшаны жолақтарға турайды, тұздайды, сірке суына себеді, араластырады және ет сорпасынан май, пюре қызанақ, қант қосып, жартылай дайын болғанға дейін бұқтырады. Тамырлар, пияз сабанмен ұсақталып, маймен аздап қуырылады. Сүзілген сорпаға кесектерге кесілген картоп енгізіледі, қайнатылады. Жолақтарға кесілген жаңа қырыққабат қосылып, 10- 15 минут қайнатылады, бұқтырылған қызылша, қуырылған тамырлар мен пияз салынады. Туралған жаңа піскен қызанақ, болгар бұрышы, аздап қуырылған ұн және 5 минут қайнатылады, содан кейін борщ сарымсақпен ұсақталған шошқа майымен дәмделеді, қайнатылады және 20-25 минут қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде табаққа қайнатылған ет, қаймақ және жасыл ақжелкеннің бір бөлігі салынады.