Украиндық капустняк
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті 50, ашытылған қырыққабат 200, картоп 100, сәбіз 30, ақжелкен тамыры 15, пияз 30, сарымсақ 2, шошқа майы 5, май 5, бидай ұны 10, қаймақ 10, жасыл ақжелкен 5, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Шошқа еті дайын болғанға дейін қайнатылады және бөліктерге бөлінеді. Сығылған қырыққабат сорпадан алынған майды қосып, жартылай дайын болғанға дейін бұқтырылады. Майда жолақтарға кесілген пияз мен тамырлар майға жіберіледі, аздап қуырылған ұнмен араластырылады. Шошқа майы шикі пияз (бір порцияға 5 г), сарымсақ және ақжелкенмен бірге майдалап туралған. Сорпаға тілімдерге кесілген картопты салып, қайнатады, қырыққабат, тамыры мен ұны қосылған пияз, бұрыш, тұз, пияз, сарымсақ және шөптер қосылған ұсақталған шошқа майын қосып, жұмсақ болғанша пісіреді. Қызмет көрсету кезінде шошқа еті мен қаймақтың бір бөлігі табаққа салынады.