Бигос (тағамдар: поляк)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ашытылған қырыққабат - 135 г, жаңа қырыққабат - 125 г, шпиг - 10 г, шошқа еті - 45 г, пісірілген шұжық - 30 г, ысталған төс еті - 25 г, томат пюресі - 15 г, кептірілген саңырауқұлақтар - 5 г, пияз - 10 г, қант - 5 г, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Кептірілген саңырауқұлақтар жылы сумен жуылады, ыдысқа салынады, суық сумен жабылады және ісіну үшін 2 сағатқа қалдырылады. Содан кейін олар дайын болғанға дейін қайнатылады. Ашытылған қырыққабат ұсақ туралған және жұмсақ болғанша аз мөлшерде суға жіберіледі. Жаңа піскен қырыққабатты төртбұрыштап турап, пешке салып, жұмсақ болғанша қыздырады, тұздайды және ашытылған қырыққабатпен араластырады. Содан кейін қуырылған шошқа еті мен шошқа еті, қайнатылған шұжық, текшелерге кесілген ысталған төс еті, тұздалған қызанақ пюресі, қайнатылған туралған саңырауқұлақтар, тұздалған пияз, қант, тұз, бұрыш, ванильді қант қосылады. қант араластырылып, баяу отта пісірілгенге дейін қайнатылады Бигосқа шұжықтың, қуырылған ет өнімдерінің алуан түрін салуға болады (олардың түрлері неғұрлым көп болса, бигос соғұрлым дәмді болады). Дәмін жақсарту үшін қызыл шарап (бір порцияға 50 г), қара өрік, зире және майоран да қосылады. Бигосты бір ашытылған қырыққабаттан да жасауға болады.