Саңырауқұлақ немесе қарақұмық ботқасы қосылған қышқыл сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Сиыр етінің сүйектері 150, ашытылған қырыққабат 200, кептірілген саңырауқұлақтар 15, сәбіз 25, ақжелкен 15, пияз 25, томат пюресі 25, бидай ұны 5, май 10, қаймақ 10.
Сипаттамасы Жуылған кептірілген саңырауқұлақтар мен ашытылған қырыққабатты қайнаған сүйек сорпасына салып, жұмсақ болғанша пісіреді. Саңырауқұлақтар алынып, ұсақталады. Тамырлар мен пиязды өткізеді, содан кейін ұн мен қызанақ пюресін қосып, 10 минут қыздырады. Дәмдеуіштер мен саңырауқұлақтар қырыққабат сорпасына енгізіліп, 10 минут қайнатылады. Дәмдеуіштер мен саңырауқұлақтар қырыққабат сорпасына енгізіліп, 10 минут қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде қаймақпен дәмдеңіз. Қырыққабат сорпасын саңырауқұлақтарсыз да дайындауға болады. Бұл жағдайда оларға қарақұмық ботқасы беріледі.