Ашшы сорпа (Суп)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 170, сиыр майы немесе құйрық майы 25, шалғам 25, пияз 50, шарап сірке суы 15, сорпаға арналған сүйектер 100, тамыры 20, қызанақ 40, сарымсақ 2, жұмыртқа 1 дана., бұрыш, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Сиыр еті 10-15 г кесектерге кесіледі, тұздалады, бұрышқа себіледі және сиыр етіне және құйрық майына қызарғанша қуырылады, содан кейін майдалап туралған пияз мен редис қосылады, қуыруды жалғастырады, сірке суы мен аздап су құйылады, майдалап туралған сарымсақ енгізіледі. және жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Сүйек сорпасын тамырымен бөлек қайнатады. Сүзілген сорпаға пияз және шалғам қосылған бұқтырылған ет, тілімдерге кесілген жаңа піскен қызанақ, текшелерге кесілген жұмыртқа омлеті салынып, 10 минут қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде туралған шөптерге себіңіз.