Поповская сиыр етінен жасалған яхния
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 200, өсімдік майы 10, пияз 30, ұн 5, табиғи қызыл шарап 20, томат пюресі 5, жасыл пияз 15, сарымсақ 2, ұнтақталған қызыл бұрыш, қара бұрыш, лавр, ақжелкен 5, тұз.
Сипаттамасы Майлы сиыр етін ұсақтап турап, өсімдік майына қуырып, тұздап, майдалап туралған пиязды қосып, қайтадан қуырады, сосын ұн қосып, бәрін араластырады. Еттің барлығын жабу үшін ұнтақталған қызыл бұрыш, шарап (немесе сірке суы) және ыстық су енгізіледі. Тұздалған, қара бұрыш бұршағын, лаврды салып, ет жұмсақ болғанша баяу отта пісіреді. Томат пюресі, майдалап туралған жасыл пияз, ұсақталған сарымсақ қосып, баяу отта пісірілгенге дейін жеткізеді. Оттан шығарар алдында жасыл ақжелкенге себіңіз.