Қой етінен жасалған шарап кәуабы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 200, қой майы 20, пияз 20, табиғи қызыл шарап 20, су 80, ұн 10, ұнтақталған қызыл бұрыш 1, қара бұрыш 0,2, қызанақ пюресі 5, лавр, гарнир 200.
Сипаттамасы Қой етінің етін бөліктерге бөліп, қайнаған қой майы құйылған қазанға қуырады. Содан кейін майдалап туралған пияз, ұн, ұнтақталған қызыл бұрыш, томат пюресі, қара бұрыш бұршағы, лавр қосылады, осының бәрі шарап пен жылы сумен құйылады және ет жұмсақ болғанша баяу отта қайнатылады. Гарнирге қайнатылған күріш немесе бұршақ пюресі беріледі.