"Қошқар мүйіз" орамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 200, ақ нан 20, сары май 10, жаңа саңырауқұлақтар 50, жұмыртқа 1/2 дана., ірімшік 10, ұнтақталған қара бұрыш, лавр, ақжелкен, май 20, тұз.
Сипаттамасы Жас қозыны ұсақ торлы ет тартқыштан екі рет өткізіп, бұрын суға малынған ақ нан, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, еріген сары май, ерітіндіде ұсақталған лавр қосады. Фаршты жақсылап араластырады, сумен суланған үстелге жайып, тіктөртбұрыш болатындай етіп тегістейді. Майдалап туралған және қуырылған жаңа саңырауқұлақтардан, қайнатылған жұмыртқалардан, ақжелкен шөптерінен, қара бұрыштан және тұздан тұратын салма дайындалған еттің үстіне біркелкі қабатқа салынады. Содан кейін орамды орап, мүйіз пішінін беріп, сары маймен майланған пісірме табаққа салады. Роллды пеште пісіріңіз, бұрын ұрылған жұмыртқамен майлап, нан үгіндісіне немесе үгітілген ірімшікке себіңіз де, маймен құйыңыз. Гарнирге картоп пюресі, қуырылған картоп, болгар бұрышы, май қосылған қайнатылған жасыл бұршақ беріледі.